Pasi simpli pentru a avea mainile perfecte

by Tenperfect on August 8, 2010

Mainile,speciala,pielii,lamaie,degetele,patate,miscari,mainii,incheietura,lungul,obicei,culoarea,crema,frictiona,femeilor,zeama,linguri,calda,patata,partea,ulei,interior,parafina,zilnic,suprafata,sapun

Mainile femeilor au personalitatea lor si exprima, prin forma si culoarea lor, mult mai mult decat s-ar crede. Ele au o vibratie estetica care incununeaza femeia si-i dau o nota poetica, ce ii subliniaza frumusetea si prospetimea .
Ca si obrazul, ele au o piele delicata si sunt supuse “agresiunilor” externe si interne. Forma si culoarea lor tradeaza o anumita sensibilitate, varsta si uneori profesia, ba chiar si sanatatea.
Cum ne protejam mainile?
Din pacate in ultimii ani, s-a ivit un mare dusman al mainilor femeilor: detergentul. El este un rau necesar in gospodarie, dar nocivitatea lui poate fi anihilata prin utilizarea manusilor de menaj. Dar, datorita unui timp mereu insuficient si fragilitatii unei vesele mai delicate sau a cristalurilor, cand obiectele pot aluneca din mana inmanusata, cate femei pot sa le intrebuinteze mereu?
Manusile de cauciuc vor fi pudrate cu talc in interior, ca sa alunece bine degetele si este de preferat sa fie largi ca sa fie dublate in interior cu o alta pereche de manusi de bumbac, spre a nu se coji pielea. Mainile, imediat ce am terminat spalatul cu detergent, vor fi spalate cu apa calda, clatite cu apa rece si apoi unse cu zeama de lamaie ca sa se restabileasca ph-ul pielii, dupa care se vor frictiona cu o crema speciala ca: glicerolat de amidon, glicerina in amestec egal cu zeama de lamaie sau cu o emulsie speciala pentru maini. Se vor masa degetele, incepand de la varfuri spre baza, in lungul si interiorul palmei, cu apasari; se va inchide si deschide pumnul cu forta, se va face o miscare de pianotat sau de scris la masina imaginar sau chiar activ apoi se va frictiona incheietura mainii cu miscari circulare, urcand in lungul bratului si antebratului cu miscari drepte, pe mijlocul lor si lateral, insistand si la incheietura cotului.
Cand mainile sunt patate si inegrite de zarzavaturi sau funingine, se pot freca bine cu un amestec de malai si tarate de grau sau cu o lufa cu apa calduta si sapun. Se mai pot aplica masti pe toata suprafata lor (inclusiv degetele), cu parafina calda, la temperatura pielii care le fac sa transpire si sa piarda apa din tesuturi, care cand este in plus le ingroasa. Aceasta masca de parafina este buna si contra reumatismului de la degete si incheieturi.
Mainile patate de nicotina, se freaca usor cu o piatra ponce si apoi se ung pe partea patata cu o vata imbibata cu un amestec de 6 linguri de apa si 12 linguri de apa oxigenata de 12%. Acelasi procedeu se aplica si pentru petele de pe partea exterioara a mainii, sau se ung cu o crema speciala de pistrui, care decoloreaza si jupoaie suprafata patata.
Persoanele care au mainile umede, vor consulta medicul care va stabili cauza acestei transpiratii, care se datoreaza de obicei unui dezechilibru al functiilor interne ale organismului, fie endocrin, fie nervos. Pentru ameliorare se vor unge mainile zilnic, frectionandu-se cu un amestec compus din o parte de lamaie, doua parti otet alb si o lingurita de apa de lavanda.
Bratele zgrunturoase se intalnesc de obicei la fetele tinere. Se combat frecandu-se cu o manusa aspra de baie sau o lufa umezita in apa si sapun moale pentru copii. Se spala si se usuca bratele, apoi se ung cu ulei de migdale sau de masline usor caldut, ori cu putin ulei de nuca. Se procedeaza zilnic timp de o saptamana. Se face apoi o pauza, dar se repeta din cand in cand, pentru mentinerea catifelarii pielii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *